WordPress

22.Het kiezen van een plug-inn. Alleen bij eigen hosting. Bijvoorbeeld Elemantor. 3 dingen belangrijk: recent en dus recent beschermd tegen hackers en up to date in combinatie met andere programma-vernieuwingen, compatable met je thema en veel gebruikt door anderen. Let ook op bij recensies of het het niet te ingewikkeld is. Qua gebruik. Altijd in twee stappen : downloaden en activeren. Dan staat de plug-in in de het menu van de plug-inss. Plug-inss ook bijvoorbeeld voor contactpagina formulier. Daarbij zit soms een shortcode. Shortcode is een formule. Plug-ins maken je website kwetsbaarder. Deactiveer je plug-inn en dan eruit gooien als het je het niet gebruikt. Want: een plug-in kan een sluipingang zijn voor hackers omdat pulg-inns ook een stukje software zijn die impact hebben. Check ook je plug-inss. Een plugg-in kan ook verjaren (als de plug-in-maker met pensioen is) Wat ook kan: Wordfense ; een soort van firewall. Zie de pagina van Fozet: handige plug-inss (voor je beveiliging) Met name beveiliging. Gebruik een uniek wachtwoord voor. (passwoordmanager gebruiken kan ook)

Shortcode is een code dat verwijst naar opmaakcode die verderop in de site zit.

21.Thema’s uitproberen: naar weergave. Demo- site of thema met eigen thema bekijken. Bij eigen hosting: thema naar je eigen pagina laden en dan via eigenschappen gaan invullen en dan Alle thema’s zijn gratis, maar allen kennen ook het verdienmodel dat je voor bepaalde functionaliteiten bijbetaald. Maar dat kan je vaak ook vinden via plugg-ins

20.Hoe in een pagina naar een bepaalde locatie in de pagina. Ankers heet dat.

19.Vimexx voor hosting. Nieuwe website. 0,45 eurocent per maand. Plus 7 euro voor domeinnaam. Zie nummer 12: hoe een nieuwe site te beginnen? Nodig: domeinnaam & hosting. Daarna inloggen op WordPress; is dat gratis?

18.Woocommerce plug-in: voor winkeltje. (webshop) Aansluitend contract afsluiten voor laatste fase per betaling.

17.In plaats van doorklikken naar een pagina ook een ketting om meteen naar beneden van de pagina te gaan. Dus: soort van superscroll naar de plek waar je moet zijn.

16.Wens: doorklik maken via plaatjes, via uitrolmenu, via inhoudsopgave per onderdeel op elke pagina (startpagina, oefeningen, YouTube, Nu Nederlands)

15.Hoe kan je een appje maken met als enige een linkje naar de website. En/of: toegangscode.

14.Hoe kan je een icoontje plaatsen bij startpagina in het menu in plaats van het te benoemen als startpagina. Een startpagina is de pagina per hoofdonderwerp waar je een overzicht wordt geboden.

13.Hoe afbeeldingen bewerken, bijvoorbeeld kleiner maken. Kijk bij tips van de cursus voor bewerken van afbeeldingen . Site van de cursus: https://rozetcursus.wordpress.com/; om fotobestanden te verkleinen. Maar ook: bestanden voorzien van een goede naam zodat de site ook daarop vindbaar is. Spatie vervangen door een streepje bij het geven van een naam. Daardoor wordt de pagina sneller geladen. Je kan achteraf of vooraf de foto’s verkleinen voor wat betreft aantal MB. Je hebt ook plug-ins om een bundel van foto’s te verkleinen. Smooths bijvoorbeeld.

12.Hoe het begin te doen voor nieuwe site?

11.Bij bulkselectie bij menu: verwijderen betekent alleen maar verwijderen uit menu? ANTWOORD: de pagina verdwijnt slechts uit het menu, maar blijft bestaan.

10.Hoe een toegangspoort maken?

9.Hoe een teller voor bezoekers?

8.Hoe een PowerPoint op de pagina zetten? ANTWOORD: Beter: filmpje maken met recording PowerPoint en dan privé opladen in YouTube. Vervolgens embedden in de site. Toch blijft idee van PowerPoint bestaan: voordeel van een PP erin zetten: PowerPoint kan je makkelijk doorscrollen tijdens lesgeven.

7.Hoe een plaatje passend maken?

6.Hoe Kahoot toevoegen?

5.Hoe Drillster toe te voegen als oefening voor bezoekers

4.Hoe overzicht te krijgen van prestaties van personen die de Drillster hebben gemaakt?

3.Hoe een voortgangsgrafiekje te krijgen per persoon bij herhaling van de oefening?

2.Footer: handtekening Michiel

1.ANTWOORD: niet alle pagina’s in menu: helemaal onder instellen bij menu. Komen dan wel in totaaloverzicht. Uitklapmenu linksboven.